Huurdersplatform woningcorporatie Actium

Huurdersavond najaar 2016

MEVM is opgericht om de belangen van de huurders en woningzoekenden van Actium te behartigen. Maar dan moet je wel weten wat die belangen zijn en moeten deze groepen je ook weten te vinden.

Daarom organiseerde MEVM op 29 november een Huurdersavond in het kantoor van Actium te Assen. Ruim veertig individuele huurders en vertegenwoordigers van bewonerscommissies namen eraan deel.

De avond begon met een gezamenlijke maaltijd, daarna kregen de aanwezigen drie presentaties met veel informatie over Actium, de nieuwe wet- en regelgeving, prestatieafspraken en participatie. Die werden gegeven door Ruth Admiraal, beleidsmedewerker bij Actium, Marianne Hilbolling, regioconsulent van de Woonbond en Henk Oostland, voorzitter van MEVM.

Iedereen luistert aandachtig tijden een van de presentaties.

Iedereen luistert aandachtig tijdens een van de presentaties.

Hierna kon iedereen zijn kennis testen in een zogenaamde pubquiz, waarbij er groepjes waren gevormd die samen tot het goede antwoord moesten komen. Een van de moelijkste vragen was “hoeveel mensen van boven de 75 heeft nog nooit ge-internet” en de eenvoudigste: “wie ondertekenen de prestatieafspraken”. Het groepje met de meeste goede antwoorden ontving een prijzenpakket.

Prijzen voor het beste team bij de pubquiz

Prijzen voor het beste team bij de pubquiz.

Na de pauze werden de deelnemers onderverdeeld in vier groepen, elk rond een eigen tafel-met-thema (wonen en zorg, betaalbaar en bereikbaar, participatie en leefbaarheid). In drie ronden werd er gediscussieerd, waarbij men direct ideeën, gedachten en opmerkingen op het tafelkleed kon schrijven. Aan het eind van de avond heeft MEVM zo een staalkaart gekregen van wat er allemaal aan wensen en oplossingen leeft bij huurders.

_FHO6695 lowres _FHO6694 lowres

Reacties zijn gesloten.