Huurdersplatform woningcorporatie Actium

Energiecoach

In Drenthe zijn meer dan dertig energiecoaches actief om huurders te informeren over waar nog op een eenvoudige manier bespaard kan worden op de energiekosten.

Iedereen denkt dan gelijk aan verouderde, slecht geïsoleerde woningen. Maar ook wanneer je in een nieuwe woning hebt, kan de energiecoach besparings-tips geven.

Ook huurders van Actium kunnen profiteren van de kennis en ervaringen van energiecoaches.

Op verzoek van bewonerscommissies en andere huurdersorganisaties (in het verzorgingsgebied van Actium) verzorgen de energiecoaches een voorlichtingsmiddag of -avond, waarbij de nadruk ligt op besparingen die je als huurder eenvoudig kunt behalen.
Op ongedwongen wijze wordt in een quiz de al aanwezige kennis getest, wordt een powerpoint presentatie gegeven en tot slot is er de ‘bespaarkoffer’ vol met slimme hulpjes en voorbeelden van energiezuinige verlichting. Het geheel wordt afgesloten met een prijsvraag.

Alle adviezen bij elkaar kunnen wel meer dan € 200 per jaar opleveren. (Natuurlijk afhankelijk wat je inmiddels al hebt aangepast.)

Lijkt het je interessant om ook in jouw buurt de energiecoach op bezoek te krijgen, vul dan het formulier op de contactpagina in.

Zelf in jouw buurt aan de slag?

MEVM werkt samen met alle andere huurdersorganisaties in Drenthe in de ‘Expeditie naar Energieneutraal Wonen in Drenthe’ (zie EEWD.nl). Dit is een initiatief van de Provincie Drenthe. Die heeft een subsidie beschikbaar gesteld om nog meer energiecoaches op te leiden. Met als doel dat uiteindelijk iedere wijk zijn eigen energiecoach heeft. Dichtbij voor onze huurders en dus met kennis van wat er in de buurt gaat gebeuren en wat daarin het beste advies voor onze huurders is.

Op de site drentsehuurdersbesparen.nu vind je meer informatie over de Drentse energiecoaches, daar kun je je ook aanmelden voor de volgende training.

Daarnaast kun je via de site aangeven of je aanwezig wilt zijn bij de MEVM-bijeenkomsten die in het teken staan van energie-zuiniger wonen of als je wilt dat we een bijeenkomst organiseren in jouw buurt of wijk.

De Woonbond heeft een paar jaar geleden filmpjes gemaakt van de door hun opgeleide energiecoaches. Een daarvan gaat over de eerste coach van MEVM: bekijken in YouTube.