Huurdersplatform woningcorporatie Actium

Corona – overzicht ondersteuning en hulp

Hieronder vindt u een beknopt overzicht van initiatieven om mensen te helpen of hulp te vragen. Kent u initiatieven in Drenthe die u met ons wilt delen? Mail ons.

Mijn buurt Assen
Ook in deze tijden gaan inwoners en organisatie voor de motto: ‘Samen maken we de buurt’. Vaart Welzijn, gemeente Assen, woningcorporatie Actium en andere Assense organisaties willen mensen in de buurt helpen. Bezoek de  de website voor meer informatie en een overzicht van het aanbod.

Co-helpers Coevorden
Er zijn in Coevorden en Emmen centrale punten opgericht waar mensen telefonisch en via e-mail zich kunnen melden voor hulp, maar ook hulp kunnen aanbieden. Het gaat om praktische hulp. Een boodschap doen voor ouderen, maaltijden bereiden en rondbrengen gemaakt van voedsel dat nog bij de horecabedrijven ligt, maar ook pakketjes rondbrengen met producten van winkels uit de stad.

Meer informatie:
Coevorden – https://www.facebook.com/coevordencohelpers
Emmen: https://www.facebook.com/emmencohelpers/

Welzijnslijn

Stichting Scala wil een handje helpen en daarom kunt u iedere werkdag tussen 10.00 tot 13.00 uur contact opnemen met een telefonische Welzijnslijn (0516 – 567220). Ook kunnen mensen die hulp willen bieden of juist zoeken een gratis poster bestellen. Dit kunnen ze doen via de website www.samensterktegencorona.nl

Aanbod via VIP!
De diverse Vrijwillige Informatie Punten in Drenthe hebben speciaal hulpaanbod tijdens de coronacrisis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een VIP! In uw buurt.

ANBO opent speciale telefoonlijnen

ANBO heeft een speciale telefoonlijn geopend waar eenzame ouderen naar kunnen bellen als ze om een praatje verlegen zitten. Het Nationaal Ouderenfonds heeft een speciale telefoonlijn in het leven geroepen om ouderen te helpen bij digitale vraagstukken.

De speciale telefoonlijn van de ANBO is te bereiken van 09.00 tot 21.00 uur op 0348-466666. De Helpdesk Welkom Online van Het Nationaal Ouderenfonds is op werkdagen te bereiken van 09.00 tot 17.00 uur op 088-344 2000.

NL voor elkaar
Via de website NLvoorelkaar kunnen vrijwilligers uit heel Nederland hulp aanbieden en kunnen mensen hulp vragen.

Naast bovengenoemde initiatieven kunt u ook kijken op de website van uw gemeente. Daar worden lokale activiteiten vermeld.