Huurdersplatform woningcorporatie Actium

Blokkeer de huurverhoging

Teken de petitieHuren wordt langzamerhand onbetaalbaar. De grootste groep huurders zijn huishoudens met een laag of bescheiden middeninkomen. Iedere lastenverzwaring wordt direct gevoeld. De huurstijgingen drukken zwaar, te zwaar, op hun schouders. Onderzoek, zoals het Drentse Woonlastenonderzoek, bevestigt dat.
In de afgelopen twee jaar is de huur verhoogd met jaarlijks 4% tot 6.5%, dat is ver boven inflatieniveau. Bij een huur van € 500,- per maand, is men per jaar € 500,- tot € 800,- meer kwijt.
Huurders maken zich zorgen of zij in de toekomst de huur nog wel kunnen betalen. Velen van hen zijn of worden geconfronteerd met drastische dalingen van hun besteedbaar inkomen, door werkloosheid, daling van pensioenen, stijgende zorgkosten etc. Voor veel huishoudens is er ook geen zicht op dat in 2015 de koopkracht zal toenemen.

De Woonbond roept daarom minister Blok, het Kabinet, de Tweede Kamer én verhuurders op om te stoppen met deze gigantische huurverhogingen. Steun de oproep voor betaalbaar huren en teken de petitie!

De Huurdersplatform MEVM steunt deze actie volledig en roept iedereen op deze petitie te tekenen.

Ondertekenen kan digitaal op stopdehuurverhoging.nl

Reacties zijn gesloten.