Huurdersplatform woningcorporatie Actium

Inschrijving voor energiedisplay staat nog open!

Al enige tijd is het mogelijk om via MEVM deel te nemen aan het landelijke onderzoek naar de GEO-verbruiksmonitor.

Voor de twijfelaars hebben we wat reacties van enkele testgebruikers van de energiedisplay verzameld:

  • Handig apparaat en simpel te installeren. Door een apparatentest te doen kwam ik er achter dat mijn wasemkap zuiniger kon. 2 x 20 W Led vervangen door 2 x 10 W Led. 
  • Ik heb het wel positief gevonden, het is een bewustwording van dingen die je dagelijks doet en niet bij nadenkt. Zo hadden wij 3 lampen 75 watt op een dimmer maar ondanks dimmer pakt hij de volle mep dus snel 3 andere lampen gekocht.
  • Ik dacht dat ik mijn energieverbruik wel ongeveer kende, maar merkte toch verrassende dingen: de soms onverwacht hoge uitslag van de wijzer blijkt te komen door het steeds maar opwarmen van de close-in boiler in de keuken na kort warm water gebruik dat eigenlijk niet altijd noodzakelijk is. Ook de oven zet ik nu minder lang van tevoren op voorverwarmen. En als de wijzer hoger staat dan verwacht voordat we naar bed gaan, maak ik toch nog even een rondje door het huis om te kijken of er nog iets aan staat. Tot slot: het blijft elke keer weer leuk om het lampje te zien knipperen als we terugleveren en dan kijk je toch even hoeveel dat is. 
  • Wij vinden het een perfect apparaatje dat wij goed begrijpen. Ik kijk er vaak op als ik er langs loop en je ziet het meteen als er een apparaat aan staat. Ook kan je gewoon bekijken wat je per dag, per week en per maand gebruikt. 
  • Vind het een prima en eenvoudig te bedienen apparaat. En voor de kinderen een extra “leuk” speeltje. Ze worden in rap tempo bewust van energieslurpers in huis.

Reacties gesloten.

Aanmelden voor deelname aan onderzoek energie-monitor Klik hier
Hello. Add your message here. Aanmelden